Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , Τουρκία 11 Αυγούστου 2020

Διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας, “ανάπτυξη πόρων” Μεσογείου… Πιλάτος ο Πάιατ

Διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας, “ανάπτυξη πόρων” Μεσογείου… Πιλάτος ο Πάιατ

Διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας υποστηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

“Ευγνώμων για την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Νίκο Δένδια. Επιβεβαίωσα την αμερικανική υποστήριξη σε ένα διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία, και τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο με τρόπο που θα προωθεί τη συνεργασία και θα παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία. Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube