Weather Icon

Προειδοποίηση Χ. Μάας σε Άγκυρα για τις γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο

Προειδοποίηση Χ. Μάας σε Άγκυρα για τις γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εάν θέλει να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γερμανός ΥΕΠΞ τόνισε ότι «έχουμε μία πολύ ξεκάθαρη θέση –το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό, επομένως η πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι δυνατή μόνο εάν η Άγκυρα σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συστηματικά η Τουρκία αγνοεί τις προτροπές για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και πρόσθεσε ότι η παράνομη και προκλητική της συμπεριφορά «έχει σοβαρό αντίκτυπο όχι μόνο στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στη συνοχή του ΝΑΤΟ και στις σχέσεις της με την ΕΕ».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο περιστατικό με το γαλλικό πλοίο, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο κατά τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο αλλά και στην πρόσφατη απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, την οποία χαρακτήρισε «πρόκληση στην πανανθρώπινη διάσταση του μνημείου, ενός μνημείου συμβόλου ειρηνικής συνύπαρξης και διαφορετικότητας»

Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube