Weather Icon
Τουρκία 24 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία ανοίγει πρεσβεία στο Τόγκο

Η Τουρκία ανοίγει πρεσβεία στο Τόγκο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει πρεσβεία στο Τόγκο.

Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τόγκο, Φορ Γκνασινγκμπέ, στην πρωτεύουσα Λομέ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα αναπτύξει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις της με τη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και οι δυο πλευρές συζήτησαν για τον τρόπο βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και πότε θα ανοίξει η νέα πρεσβεία.

Από το 2003, η Τουρκία και δεκάδες αφρικανικές χώρες έχουν ανοίξει αμοιβαία πρεσβείες.

Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε ότι και οι δύο πλευρές μίλησαν για τη δημιουργία αεροπορικής γραμμής από Τουρκία προς Τόγκο μέσω των τουρκικών αερογραμμών (THY), καθώς και για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της εκπαίδευσης.

Η χώρα του Τόγκο αποτέλεσε τον  πρώτο σταθμό της περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Δυτική Αφρική. Θα ακολουθήσει ο Νίγηρας και  η Ισημερινή Γουϊνέα.

Υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει επιδιώξει μια άνευ προηγουμένου προσέγγιση στην αφρικανική ήπειρο με βάση την αρχή του «win-win».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της χώρας με την Αφρική, η τουρκική κυβέρνηση έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη υποδομών στην ήπειρο αλλά και για χορηγίες εκατοντάδων Αφρικανών μαθητών.

Η παρουσία της Τουρκίας γίνεται αισθητή σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, μέσω αρκετών τουρκικών οργανισμών, όπως ο «Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού» (TIKA), το «Ίδρυμα Μααρίφ», που τελεί υπό την καθοδήγηση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας, και το «Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ», μεταξύ άλλων.

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.aa.com.tr/en/africa/turkey-to-open-embassy-in-togo-foreign-minister/1916792

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube