Ιστορία 29 Μαΐου 2020

Πώς βλέπουν οι Τούρκοι την «ευλογημένη κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης (ΦΩΤΟ)

Πώς βλέπουν οι Τούρκοι την «ευλογημένη κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης (ΦΩΤΟ)
Γιορτάζει το τουρκικό Twitter την 29η Μαΐου και την «Γιορτή της Κατάκτησης», όπως αναφέρουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. «Μαργαριτάρι της κατάκτησης» ονομάζουν την Αγία Σοφία, «πρωτεύουσα των κρατών, λίκνο των πολιτισμών» την Κωνσταντινούπολη και «ευλογημένη μέρα της κατάκτησης» την δίσεκτη 29η Μαΐου 1453.
Η μαύρη μέρα του Ελληνισμού, η Άλωση της Πόλης, αποτελεί μεγάλη εθνική γιορτή και έχουν προγραμματιστεί πολλές εορταστικές εκδηλώσεις. Στο Twitter, οι Τούρκοι προβάλουν την ημέρα με ιστορικές εικόνες από την κατακτημένη Κωνσταντινούπολη στην οποία μπαίνει μέσα ο Μωάμεθ ως θριαμβευτής.
Από τα πιο trending hashtags της ημέρας είναι τα #istanbulunfethi #29Mayıs1453 και #AyaSofya.
Παρουσιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά Tweets, μαζί με τις αυτόματες μεταφράσεις από τα τουρκικά που δίνει το Twitter για να πάρουμε μια γεύση του πως βλέπουν την πρώτη της Βασιλεύουσας μας οι Τούρκοι. Μεταξύ αυτών, γνωστά ονόματα όπως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η Μεράλ Ακσενέρ, πολλά στελέχη κομμάτων και οργανώσεων και η Αστυνομία της Τουρκίας.

Πηγή: SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube