Weather Icon
Τουρκία 22 Μαΐου 2020

Ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση των Τζαμιών στη Σμύρνη που έπαιζαν δυνατά το επαναστατικό ιταλικό τραγούδι «Bella Ciao»

Ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση των Τζαμιών στη Σμύρνη που έπαιζαν δυνατά το επαναστατικό ιταλικό τραγούδι «Bella Ciao»

Οι κάτοικοι στις περιοχές  Κονάκ, Κορδελιό, Τσίγλι και Μπούκα της Σμύρνης έμειναν με το στόμα ορθάνοιχτο από την απροσδόκητη εμπειρία ενός ιδιαίτερου «καλέσματος για προσευχή» καθώς έβλεπαν βίντεο του περιστατικού που είχε ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μια πολιτική δράση του αριστερού, λαϊκού συγκροτήματος «Grup Yorum», μιας και το εν λόγω τραγούδι έχει ερμηνευθεί από τα μέλη της προαναφερθείσας μουσικής μπάντας.
Μερικοί από αυτούς χαρακτήρισαν το περιστατικό ως πρόκληση, επικαλούμενοι τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου.

Στην αρχή, η Τοπική Θρησκευτική Διεύθυνση της Σμύρνης αρνήθηκε το γεγονός, με σχετική δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία και αργότερα αφαίρεσε.

«Σύμφωνα με την αρχική μας ανάλυση, άγνωστα άτομα παρενέβησαν στο κεντρικό μας σύστημα αναμετάδοσης του καλέσματος προς προσευχή με παράνομο τρόπο», δήλωσε η Διεύθυνση σε δεύτερη δήλωση και προσέθεσε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς στη Σμύρνη ξεκίνησαν ποινική έρευνα εστιάζοντας σε άτομα που είναι ύποπτα για την παρέμβαση στο κεντρικό σύστημα και σε όσους κοινοποίησαν το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η έρευνα ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως, σύμφωνα με το ποινικό αδίκημα του «δημοσίου ευτελισμού θρησκευτικών αξιών» για όσους κοινοποίησαν το συμβάν και μάλιστα συνοδεία επιδοκιμαστικών σχολίων.

Επίσης, η Γενική Εισαγγελία έδωσε οδηγίες στην ασφάλεια και την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες, θα προφυλακίζονται οι ύποπτοι των οποίων η ταυτότητα είναι άγνωστη.

Το τραγούδι «Bella Ciao» είναι ένα ιταλικό επαναστατικό λαϊκό τραγούδι που είχε διασκευαστεί από τους Ιταλούς αντάρτες οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως ύμνο αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: hurriyetdailynews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube