Σκληρή αντεπίθεση των Κούρδων στο Αφρίν-Απόπειρα δολοφονίας υψηλόβαθμου προσώπου Ισλαμικών πολιτοφυλακών (βίντεο)

Σκληρή αντεπίθεση των Κούρδων στο Αφρίν-Απόπειρα δολοφονίας υψηλόβαθμου προσώπου Ισλαμικών πολιτοφυλακών (βίντεο)

Στις 6 Μαΐου, ο διοικητής της υποστηριζόμενης από την Τουρκία οργάνωσης Sultan Murad επέζησε μετά από απόπειρα δολοφονίας του στην περιοχή του Afrin. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πλησίον του αυτοκινήτου που επέβαινε, στην περιοχή  Sharran στο βόρειο Αφρίν. Ο διοικητής, γνωστός και ως “Abu Yazan” επέζησε της εκρήξεως.

Ο Abu Yazan είναι υψηλόβαθμος διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Sultan Murad. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές είναι υπεύθυνος για πληθώρα εγκλημάτων κατά του Κουρδικού λαού αλλά και της ανθρωπότητας στο Αφρίν.

https://youtu.be/p-MPdkRxldw

Μία ημέρα νωρίτερα, μία παρόμοια επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έλαβε χώρα στην Τουρκική περιοχή, ονόματι  al-Bab, στα περίχωρα του Χαλεπίου.

Η επίθεση οδήγησε στην δολοφονία του Muhammad Zain al-Shihabi γνωστού μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος διατηρούσε χρηματικό δίκτυο από την Τουρκία στις Ισλαμικές οργανώσεις της Συρίας, με σκοπό την χρηματοδότηση  και τον εξοπλισμό τους.

Η Τουρκία και τα στρατεύματα που υποστηρίζει χρειάζεται να ξεκινήσουν να παίρνουν αυστηρότερα μέτρα στην περιοχή του Χαλεπίου, καθώς οι αστικές αντάρτικες διενέξεις γίνονται όλο και εντονότερες.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: southfront.org

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube