Τουρκία: Δεν θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ

Τουρκία: Δεν θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ

Ενώ η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τη λίρα να κατρακυλά, τα συναλλαγματικά της αποθέματα να εκαντλούνται το χρέος που καλείται να ανανεώσει εντός του 2020 να φθάνει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε χθες στο CNN Turk ότι:

“Στην ατζέντα της Τουρκίας δεν βρίσκεται καμία νέα συμφωνία με το ΔΝΤ και κανένα δάνειο”.

Προφανώς η δήλωση του Καλίν έγινε για να καθησυχάσει την τουρκική κοινή γνώμη, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Τουρκία να συζητά με την Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ και με το ΔΝΤ.

Πάντως, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, ο Καλίν ήταν αυτός που δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Άγκυρα έχει συζητήσει με την Ουάσιγκτον.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (φώτο), δήλωσε ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με όλες τις χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube