Ρωσία 10 Απριλίου 2020

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δοκιμάζοντας τα οπλικά μας συστήματα στη Συρία, αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δοκιμάζοντας τα οπλικά μας συστήματα στη Συρία, αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην αμυντική βιομηχανία της χώρας του, είπε ότι δοκιμάζοντας τα ρωσικά οπλικά συστήματα στη Συρία, κέρδισαν πολύτιμη εμπειρία.

Η Ρωσία, που προσέτρεξε σε βοήθεια στον Άσαντ, πριν από εννιά χρόνια που άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, άλλαξε τις ισορροπίες. Όταν δε η Ρωσία αποφάσισε να εμπλακεί πολεμικά, τότε ο Άσαν ανακατέλαβε τα εδάφη που είχε χάσει.

Το θέμα των όπλων που δοκίμαζε κατά καιρούς η Ρωσία στα μέτωπα της Συρίας, κατά καιρούς απασχόλησαν την επικαιρότητα.

Ο Βλ. Πούτιν, σε ομιλία που έκανε στην Επιτροπή Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας με ξένες χώρες, τόνισε ότι για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας και τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων το 2019 ήταν μια πετυχημένη χρονιά, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό.

Αφού είπε ότι οι εξαγωγές υπερέβησαν κατά 2% τους στόχους που είχαν τεθεί για το 2019, συνέχισε:

“Κάναμε εξαγωγές οπλικών συστημάτων αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχουμε παραγγελίες 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνεργαζόμαστε με 100 χώρες στον τομέα αυτόν”.

Με βάση το Euronews, ο Πούτιν είπε ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες με χώρες της Αφρικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube