Weather Icon
Ισλάμ , Τουρκία 30 Μαρτίου 2020

Οι συστημικοί αριστεροί της Τουρκίας και της Ελλάδας – Ο Ετζεβίτ δώρισε 300 εκατ. δολάρια στο Ίδρυμα Ισλαμικής Πίστης

Οι συστημικοί αριστεροί της Τουρκίας και της Ελλάδας – Ο Ετζεβίτ δώρισε 300 εκατ. δολάρια στο Ίδρυμα Ισλαμικής Πίστης

Ενώ οι συστημικοί αριστεροί στην Ελλάδα είναι εναντίον της εκκλησίας, της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού έθνους, στην Τουρκία, ο κύριος εκφραστής της συστημικής αριστεράς, Μπουλέντ Ετζεβίτ, χάρισε το σύνολο της περιουσίας του, που ανερχόταν στα 300 εκατ. δολάρια, στο Ίδρυμα Ισλαμικής Πίστης, το οποίο ανήκει στην περιβόητη και πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, που θεωρείται το άντρο του τουρκικού εθνικιστικο-ισλαμικού σωβινισμού και της εξάπλωσής του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι το ως άνω ίδρυμα, που διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των τζαμιών, των ιμάμηδων αλλά και των παρακρατικών οργανώσεων του τουρκικού κράτους στην Ευρώπη και στον κόσμο, μέσω των οποίων προωθούνται τα συμφέροντα του τουρκικού βαθέος κράτους, η “ιδέα του τουρκισμού”, ο εξισλαμισμός των τοπικών κοινωνιών και η άσκηση επιρροής στις κοινωνίες αλλά και στις κυβερνήσεις, στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Όσον αφορά τον “πορθητή” της Κύπρου, Μπουλέντ Ετζεβίτ, ήταν κληρονόμος μιας μεγάλης έκτασης στη Μέκκα, όπου ήταν τοποτηρητής ο πρόγονός του, Hacı Emin Paşa. Όταν πούλησε την έκταση στο κράτος της Σ. Αραβίας έναντι 300 εκατ. δολαρίων, ων άτεκνος, δώρισε το ποσόν αυτό στο Ίδρυμα Ισλαμικής Πίστης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Αλί Κενάνογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική βουλή τις 22 Μαρτίου 2020.

Πηγή: Προσωπική ιστοσελίδα του Αλί Κενάνογλου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube