Υγεία 15 Μαρτίου 2020

Σημαντικοί λόγοι υγείας για να βάλετε τις πιπεριές τσίλι στη διατροφή σας!

Σημαντικοί λόγοι υγείας για να βάλετε τις πιπεριές τσίλι στη διατροφή σας!

Σημαντικοί λόγοι υγείας για να βάλετε τις πιπεριές τσίλι στη διατροφή σας!

Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, γνωστές και ως πιπεριές τσίλι, δεν χαρίζουν μόνο ιδιαίτερη γεύση και χρώμα στο φαγητό αλλά είναι ωφέλιμες και για την υγεία μας.

Σύμφωνα με νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, η συχνή κατανάλωση καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιά ή εγκεφαλικό. Η νέα μελέτη συμπεριέλαβε 22.811 ανθρώπους, διήρκεσε οκτώ χρόνια και έδειξε ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν κατά 23% μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου. Πιο συγκεκριμένα, τα στατιστικά έδειξαν πως όσοι συμπεριλαμβάνουν την πιπεριά τσίλι στη μαγειρική τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα και 50% τον κίνδυνο του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Την έρευνα υπογράφουν ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης, οι οποίοι προχώρησαν στη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής. Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρόλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος Μαριαλάουρα Μπονάτσιο.

Η έρευνα δεν σταματά εδώ καθώς το ενδιαφέρον των ερευνητών επικεντρώνεται στην κατανόηση των βιομηχανικών μηχανισμών μέσω των οποίων η πιπεριά τσίλι και άλλες τροφές με καψαϊκίνη δρουν ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Και παλαιότερες μελέτες έχουν εντοπίσει την ευεργετική δράση της καψαϊκίνης (του βασικού συστατικού της πιπεριάς που την κάνει τόσο καυτερή) στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες. Μάλιστα είναι γνωστό πως, σε πολλούς λαούς, οι κόκκινες πιπεριές θεωρούνται ωφέλιμες για διάφορες παθήσεις, εδώ και αιώνες.

Πηγή: therapies.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube