REAL TIME |

Γενικά θέματα 22 Ιανουαρίου 2015

Γεωστρατηγική vs. ΣΥΡΙΖΑ, μια κριτική… στην κοσμοθεωρία ασφαλείας

Γεωστρατηγική vs. ΣΥΡΙΖΑ, μια κριτική… στην κοσμοθεωρία ασφαλείας
Τι είναι εθνικό συμφέρον; Αν απευθύνουμε το προηγούμενο ερώτημα προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση που θα λάβουμε θα ξεκινήσει με την άρνηση του όρου εθνικού, πριν απορριφθεί στη συνέχεια ολόκληρη η πρόταση ως ιδεολογικά αντίθετη με τις βασικές πολιτικές αρχές της εθνομηδενιστικής αριστεράς.
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής
Συνεπώς αν ερωτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα «προασπίσει» τα εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην ΑΟΖ, στα ενεργειακά και τη στρατηγική σημασία των αμυντικοδιπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ και ιδιαιτέρως με το Ισραήλ, δεν αμφιβάλλουμε ότι θα λάβουμε απάντηση αλλά ότι μέσω αυτής θα αποτυπωθεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ρίσκο (ανυπαρξία γεωστρατηγικής), το οποίο συνιστά πρωτεύουσα απειλή για την εθνική ασφάλεια (σ.σ. όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε) πολύ μεγαλύτερη από την οικονομική παράμετρο!

Περισσότερα στο Defence-point

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube