Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 3 Μαρτίου 2020

Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία-Ενεργοποιoύνται τα αντιπυραυλικά συστήματα των S-300 και S-400

Δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία-Ενεργοποιoύνται τα αντιπυραυλικά συστήματα των S-300 και S-400

Η κυβέρνηση της Συρίας σε συνεργασία με τη Ρωσία έχει προβεί στην ενεργοποίηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300 και του S-400, την ώρα που η Τουρκία έχασε ξανά τον έλεγχο της πόλης Σαρακέμπ.

O Αλεξάντερ Λουζάν, πρώην αναπληρωτής διοικητής της αντιεροπορικής άμυνας των ρωσικών δυνάμεων μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας είπε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 είναι ενεργοποιημένο στη βάση Μασγιαφ στη Βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ήδη η Ρωσία βρίσκεται σε ετοιμότητα στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ όπου βρίσκεται το αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της Ρωσίας σε επίσημη ανακοίνωση ανέφεραν νωρίτερα ότι δεν θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της τουρκικής αεροπορίας στον ουρανό πάνω από τη Συρία.

Ο τουρκικός στρατός χάνει συνεχώς έδαφος, αφού νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του Άσαντ κατέλαβαν ξανά την πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Πηγή liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube