REAL TIME |

Λαθρομετανάστευση 28 Φεβρουαρίου 2020

Περιμένει από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταναστευτικές ροές η ΕΕ

Περιμένει από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταναστευτικές ροές η ΕΕ

Καμία αλλαγή στάσης δεν έχει ανακοινώσει επίσημα η Τουρκία όσον αφορά την πολιτική της για τους πρόσφυγες στη χώρα της σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόσθεσε ότι αναμένει πως η Άγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να τερματίσει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την ΕΕ και να διασφαλίσει βελτιωμένες συνθήκες υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, με αντάλλαγμα υποστήριξη από την Ένωση.

«Θα ήθελα να τονίσω πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς για οποιεσδήποτε αλλαγές στην πολιτική της για τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Πέτερ Στάνο, σε συνέντευξη Τύπου.

«Άρα από τη δική μας άποψη η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας… εξακολουθεί να ισχύει και αναμένουμε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη δήλωση αυτή. Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην επίσημη πολιτική… αναμένουμε ότι θα εξακολουθήσει να μένει έτσι».

Συναγερμός και κλείσιμο του τελωνείου στον Έβρο!

Υπενθυμίζεται, ότι Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη να διασχίσουν τα σύνορα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 33 Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.

Το πρωί της Παρασκευής σήμανε συναγερμός στον Έβρο, όπου από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας με σκοπό να μπουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως αφυπνίστηκε και διέκοψε τη λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube