Weather Icon

Αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής Sabah μεταφέρει τον φόβο των Τούρκων για τους Κούρδους

Αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής Sabah μεταφέρει τον φόβο των Τούρκων για τους Κούρδους

«Η Τουρκία δεν μπορεί να αποσυρθεί από τη Συρία χωρίς συμφωνία!», αναφέρει

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής Sabah και διευθυντή τουρκικού think tank (Ίδρυμα Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας), Μπουρχανετίν Ντουράν η Τουρκία δεν μπορεί να αποσυρθεί από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της στη Συρία, μέχρι να βρεθεί πολιτική λύση στη χώρα

Σε τρεις μεγάλες στρατιωτικές επιδρομές, η Τουρκία απέσπασε ζώνες της Βόρειας Συρίας που ελέγχονταν από τον κουρδικό YPG.

Αλλά η Τουρκία διαθέτει στα εδάφη της ήδη 3,6 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες, γεγονός που προκαλεί τον φόβο νέου προσφυγικού κύματος, μετά τις επιθέσεις στο Ιντλίμπ των δυνάμεων του Ασάντ, οι οποίες είχαν την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων από αέρος.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να αποσυρθεί από τις περιοχές που ελέγχει, μέχρι να βρεθεί πολιτική λύση, η οποία θα επιτρέπει την επιστροφή της πλειοψηφίας των Σύριων προσφύγων», αναφέρει ο Ντουράν σε άρθρο με τίτλο «οι νέες συζητήσεις παράγουν αποτέλεσμα;» και προσθέτει: «δεν έχει σημασία ποιος περιγράφει την Άγκυρα ως επεκτατική», την ώρα που η Τουρκία χαρακτηρίζει τον YPG ως τρομοκρατική οργάνωση και ανησυχεί για το σχηματισμό κουρδικού κρατιδίου στα σύνορά της, ενισχύοντας τις αυτονομιστικές φιλοδοξίες της κουρδικής μειονότητας μέσα στη χώρα, η οποία αγγίζει το 15% του πληθυσμού της χώρας.

«Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ή πολιτικός είναι στην εξουσία. Η επιστροφή των προσφύγων και ο αγώνας εναντίον του YPG πρέπει να στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας όσον αφορά τη Συρία. Αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας», αναφέρει.

ΧΑΚ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube