Weather Icon

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θεωρούμε τη Σ. Αραβία ως στρατηγικό εταίρο στην προσέλκυση επενδύσεων»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θεωρούμε τη Σ. Αραβία ως στρατηγικό εταίρο στην προσέλκυση επενδύσεων»

«Θεωρούμε τη Σαουδική Αραβία ως στρατηγικό εταίρο στην προσέλκυση επενδύσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η  συγκυρία είναι σωστή για να έρθουν εταιρίες στην Ελλάδα και το αντίστροφο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σαουδάραβα Υπουργό Εμπορίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναγνωρίσατε τη μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει στη Ελλάδα» και συνέχισε: «Πολλά έχουν αλλάξει, θα χαρούμε να υποδεχθούμε την αντιπροσωπεία σας στη χώρα μας».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας  απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Έχει μεγάλη βελτίωση η χώρα από τότε που αναλάβατε την κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Η αβεβαιότητα έχει τελειώσει, κάτι που επηρέαζε τις επενδύσεις

«Πρέπει κι οι δυο χώρες να κάνουν την  προετοιμασία τους σωστά», δήλωσε ο δρ. Μαγίντ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Κασάμπι και συνέχισε: «Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να δούμε ποιες είναι οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Αραβική Χερσόνησο από το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2-4 Φεβρουαρίου), με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας αλλά και την περιφερειακή συνεργασία για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Το πρόγραμμα

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Την Δευτέρα το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Χαμίντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στην Αραβική Χερσόνησο επίσης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube