Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία 28 Ιανουαρίου 2020

Οι Αμερικανοί απέσυραν τα TOMA Bradley από τη Συρία

Οι Αμερικανοί απέσυραν τα TOMA Bradley από τη Συρία

Οι ΗΠΑ έχουν απομακρύνει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) M2A2 Bradley από την Ανατολική Συρία, λιγότερο από δύο μήνες αφότου έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτήν.

Τα οχήματα άνηκαν στην Εθνοφρουρά και παρουσιάστηκαν δημόσια στη Συρία στα τέλη Οκτωβρίου, μετά τη βιαστική αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων, για την εξυπηρέτηση της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη ΒΑ Συρία. Κύριος στόχων της Τουρκίας ήταν η εκδίωξη των Κούρδων μαχητών από την τουρκοσυριακή μεθόριο.

Σύμφωνα με το «The Drive», τα αμερικανικά Bradley μεταφέρθηκαν από τη Συρία στο Κουβέιτ, το πιθανότερο με μεταγωγικά C-17. Κάπως έτσι είχαν άλλωστε αναπτυχθεί στη Συρία. Με βάση τον Αμερικανικό Στρατό, τα Bradley συμμετείχαν στην επιχείρηση προστασίας συριακών πετρελαιοπηγών από το ISIS, μέχρι που αποσύρθηκαν τον Νοέμβριο.

Στη Συρία εκτιμάται τώρα ότι υπάρχουν 500-600 Αμερικανοί στρατιώτες, στο Deir Ez Zor, το άκρο της ΒΑ Συρίας και το At Tanf, στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία. Δεν είναι γνωστό γιατί έπαψε η αμερικανική ανάγκη ύπαρξης των Bradley στην περιοχή, για παράδειγμα αν δεν ήταν άλλο αναγκαία η ισχύς πυρός, η προστασία και η επίγνωση της τακτικής κατάστασης που αυτά προσφέρουν ή αν υπήρχαν δυσκολίες στην υποστήριξή τους. Όμως πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως μπορούν να επιστρέψουν, αν απαιτηθεί.

πηγή: https://www.ptisidiastima.com/merican-bradley-armored-vehicles-were-pulled-out-of-syria/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube