Διεθνή 8 Ιανουαρίου 2020

Συναγερμός ξανά στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες χτύπησαν την Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία

Συναγερμός ξανά στο Ιράκ: Δύο ρουκέτες χτύπησαν την Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία

Μετά τις πυραυλικές επιθέσεις από την Τεχεράνη κατά βάσεων που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός – Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη, οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες

Το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να επιτεινεί την αγωνία της διεθνούς κοινότητας. Νέες σειρήνες ήχησαν στο Ιράκ λίγες ώρες αφότου η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Μετά τις πρωινές επιθέσεις, δύο ρουκέτες έπληξαν, συγκεκριμένα, την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.

Ιράκ προς Ιράν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει την κυριαρχία μας

Επικίνδυνα έχουν οξυνθεί οι τόνοι στη Μέση Ανατολή μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις.

Φανερά ενοχλημένη η Βαγδάτη παρακολουθεί με ανησυχία το έκρυθμο σκηνικό, ενώ απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ιράν για «παραβίαση της κυριαρχίας» της.

Πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράκ: Η Βαγδάτη λέει ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν για το επικείμενο χτύπημα

Το Ιράκ ανακοίνωσε νωρίρτερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δέχονταν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους.

«Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες», ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube