Διεθνή 7 Ιανουαρίου 2020

Ξεκίνησε η ταφή του Σουλεϊμανί

Ξεκίνησε η ταφή του Σουλεϊμανί

Ξεκίνησε στο Ιράν η ταφή του δολοφονηθέντος στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί στο “Νεκροταφείο των Μαρτύρων”, στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, αφού η τελετή καθυστέρησε, όταν σημειώθηκε ποδοπάτημα, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Σουλεϊμανί.

“Πριν από λίγα λεπτά η σορός του μεταφέρθηκε στο τμήμα ταφής των μαρτύρων στο κοιμητήριο του Κερμάν” μεταδίδει το IRNA, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε η τελετή.

Οι κηδείες των υπολοίπων νεκρών από το χτύπημα του αμερικανικού drone, την Παρασκευή τα ξημερώματα, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, οι οποίοι αποκαλούνται από το Ιράν “μάρτυρες της αντίστασης” είχαν προηγουμένως πραγματοποιηθεί στο Ιράκ και στις πόλεις Ahvaz, Mashhad, Tehran, Qom.

Για τουλάχιστον 50 νεκρούς και 213 τραυματίες, κάνουν λόγο τα  ISNA και IRNA, καθώς άνθρωποι που τον συνόδευαν στην τελευταία του κατοικία ποδοπατήθηκαν λόγω της μαζικής προσέλευσης και της προσπάθειας να βρεθούν κοντά στο φέρετρο.

Ο Σαρντάρ Σαρίφ, εκπρόσωπος των Φρουρών Της Επανάστασης του Ιράν ευχαρίστησε τους Ιρανούς, που, όπως είπε, έκαναν το καθήκον τους σήμερα, απέναντι στον αποθανόντα ηγέτη της Δύναμης Κουντς και τόνισε ότι το πρόγραμμα της κηδείας θα ακολουθηθεί κατά γράμμα.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση πλάνα που εικονίζουν χιλιάδες ανθρώπους, πολλούς στα μαύρα, που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Το τρέχον εικοσιτετράωρο έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν, προκειμένου όσο περισσότεροι πολίτες της μπορούν να πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποστράτηγο, αξιωματικό εξαιρετικά δημοφιλή στο Ιράν, τον οποίο οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν “μάρτυρα”.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube