Εθνική Άμυνα 16 Δεκεμβρίου 2019

Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άδικη.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ αλλά και απομονώνουν τον Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση αν υπάρξει κατάπλους τουρκικού γεωτρύπανου σε σημείο εθνικού ενδιαφέροντος, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξήγησε πως θα γίνει ό,τι πρέπει για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, όπως έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικώς με τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι έπειτα από μια δεκαετία σκληρής δημοσιονομικής κρίσης και περικοπές στον Προϋπολογισμό, ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των γρήγορων κινήσεων. Υπενθύμισε πως ψηφίστηκε Νόμος για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, την υποστήριξη των “Mirage” και τα επιπλέον υλικά (excess materials) των υποβρυχίων.

«Οι αμυντικές δαπάνες στον Προϋπολογισμό του ’20 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, αν και γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού», σημείωσε και τόνισε ότι προτεραιοποιούνται οι ανάγκες κατά κλάδο και θέτουμε τα αιτήματά μας προς το Γραφείο Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Οικονομικών. «Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε.

Όσον αφορά στη φημολογία περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται έξυπνες και άμεσες παρεμβάσεις. «Καλύτερα να προσληφθούν μόνιμα στελέχη, όπως οι ΟΒΑ και οι ΕΠΟΠ, παρά να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία», σχολίασε.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube