Απόψεις 16 Δεκεμβρίου 2019

Για τη βόμβα στο Α/Τ Ζωγράφου: Φανατισμός που θυμίζει τζιχαντιστές

Για τη βόμβα στο Α/Τ Ζωγράφου: Φανατισμός που θυμίζει τζιχαντιστές

Για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Α/Τ Ζωγράφου, μερικά πράγματα εντελώς στο γόνατο λόγω εργασίας.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν / Geopolitics.iisca.eu

1. ο μηχανισμός δείχνει πώς υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής πλέον σε αυτούς τους κύκλους. Ίδια θεωρία είχε υπάρξει και προ εβδομάδων στην σύλληψη των τρομοκρατών από επιχείρηση στον Χολαργό.

2. Το χτύπημα ήταν τυφλό. Ακόμα και αν ο μηχανισμός έχει κατευθυντικότητα λόγω πυροσωλήνα και είχε στηθεί με τρόπο που να στρέψει ωστικό και κρουστικό κύμα πάνω στο Α.Τ. κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει πώς τα καρφιά εντός δεν θα χτυπούσαν πολίτες. (σ.σ. χωρίς να σημαίνει αυτό πώς οι αστυνομικοί είναι αναλώσιμοι. Είναι όμως , δυστυχώς, στόχοι).

3. Προσωπική σκέψη από αυτά που ακούω και διαβάζω από διάφορα στοιχεία είναι πώς οι τελευταίοι εκρηκτικοί μηχανισμοί όλο και περισσότερο θυμίζουν αυτοσχέδιους μηχανισμούς που κάνουν χρήση τρομοκράτες του Ισλάμ. Όπως είναι η επίθεση στην Βοστώνη με τους Τσαρνάεφ με μηχανισμούς φορτωμένους με καρφιά κ.α. σε μια εξομοίωση ναρκών τύπου claymore.

Δεν γνωρίζω προφανώς ποιοί τον έβαλαν τον μηχανισμό ή τι σκόπευαν να κάνουν με αυτό.. ή αν ήταν τελικά και ενεργός μηχανισμός ή ήταν απλά προειδοποιητικός. Όμως από την στιγμή που έχει εκρηκτικό υλικό εντός είναι μηχανισμός που στήθηκε σε δημόσιο χώρο και δεν φέρει καμία ιδεολογία, πέρα ίσως από τον ίδιο φανατισμό που φέρουν οι τζιχαντιστές.

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από αρχείο και οχι από την επίθεση σήμερα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube