Γενικά θέματα 25 Φεβρουαρίου 2015

Καμμένος: Συνεχίζουμε την συνεργασία με την Ρωσία

Καμμένος: Συνεχίζουμε την συνεργασία με την Ρωσία
«Η συνεργασία της Ελλάδας και της Ρωσίας στον τομέα της Άμυνας θα συνεχίσει και θα ενισχυθεί, και πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας θα υπάρχει δυνατότητα να την επεκτείνουμε»,  είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του με το TASS την Πέμπτη στη δεξίωση στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα με την ευκαιρία της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.
«Είμαι ένας από εκείνους που πάντα πίστευαν στη συνεχή βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων, διότι η Ελλάδα και η Ρωσία δεν είναι μόνο φιλικές και σύμμαχες χώρες, είναι και ορθόδοξες χώρες. Ως εκ τούτου, η φιλία μας βασίζεται στην πίστη και στην αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τη στήριξη της Ρωσίας. «Εμείς, οι Έλληνες, ποτέ δεν ξεχνάμε, ότι σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εισβολής και της κατοχής (των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου) το 1974, η Ρωσία μας υποστήριξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εμείς οι Έλληνες αισθανόμαστε ασφαλείς όταν είστε μαζί μας, και εσείς να αισθάνεστε ασφαλείς στο νότιο τμήμα της Μεσογείου, επειδή έχετε (εδώ) τους φίλους και συμμάχους», είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Απαντώντας στην ερώτηση για τα σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «προετοιμάζουμε την επέκταση και ανάπτυξη των υπαρχόντων προγραμμάτων. Θα το συζητήσουμε, ειδικά στην περίπτωση της συμπαραγωγής στην αμυντική βιομηχανία».
Η Ρωσία Τώρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube