«Καλή εξέλιξη για την Κύπρο η νίκη Νετανιάχου»

Ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Χρίστος Ιακώβου, μιλώντας στο SuperSport FM, χαρακτήρισε ως θετική για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας τη νίκη Νετανιάχου στις εκλογές του Ισραήλ, αναφέροντας ότι η νυν Ισραηλινή κυβέρνηση έχει πολύ σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η προοπτική συνεργασίας σε στρατηγικό επίπεδο μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ θα συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό που συνεχίζεται σήμερα.
Όπως ανέφερε ο κ. Ιακώβου, το Λικούντ (κόμμα του Νετανιάχου), τα πήγε πάρα πολύ καλά παρά τις αρχικές ενδείξεις των δημοσκοπήσεων οι οποίες έδειχναν ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Κεντροαριστερό Συνασπισμό.
«Εντούτοις συνέβη αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά στο Ισραήλ, δηλαδή οι δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν, και κατέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό στο εκλογικό σώμα του Ισραήλ το οποίο αποφασίζει την τελευταία στιγμή και η μετακίνηση του είναι πάντα είτε προς το Λικούντ είτε προς το εργατικό κόμμα», πρόσθεσε ο κ. Ιακώβου.
Όσο αφορά το τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη νίκη της «τελευταίας στιγμής του Νετανιάχου, ο κ Ιακώβου απάντησε: «Στο Ισραήλ αυτό που συνέβη είναι ότι η μεγιστοποίηση σε βαθμό υψηλής προτεραιότητας της ασφάλειας από τον Νετανιούχου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του εκλογικού σώματος και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Λόγω της συνεχής απειλής που υπάρχει για το Ισραήλ από το πυρηνικό πρόγραμμα του ΙΡΑΝ, της αστάθειας που επικρατεί στην Συρία και του τρόμου που προκαλούν οι τζιχανιστές, το εκλογικό σώμα αναγκάζεται να στραφεί προς τις πιο σκληρές επιλογές, αυτές δηλαδή που εξέφρασε ο Νετανιάχου».
«Οτιδήποτε εμφανίζεται πλέον ως εχθρικό, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρικό. Δηλαδή η Τουρκία έδειξε μια απαράδεκτη συμπεριφορά στο Ισραήλ και το Ισραήλ αναγνώρισε μια σκληρή στάση εναντίον της Τουρκίας με το Νετανιάχου στην εξουσία. Στο ζήτημα του Ιράν τα έχει τσουγγρίσει ακόμη και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιέζοντας ακόμα και τον Ομπάμα για σκληρά μέτρα εναντίον του Ιράν», πρόσθεσε.
Αλήθεια

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube