Γενικά θέματα 11 Μαΐου 2015

Οι ψήφοι των Πομάκων της Τουρκίας στο κουρδικό HDP

Οι ψήφοι των Πομάκων της Τουρκίας στο κουρδικό HDP
Σάββας Καλεντερίδης

Οι ψήφοι των Πομάκων της Τουρκίας στο κουρδικό HDP

  • Μουσουλμάνοι στο χωριό Εχίνος, στα πομακοχώρια της Ξάνθης (φωτ. αρχείου ΑΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Τη στιγμή που το τουρκικό προξενείο, με την ανοχή αλλά και με τη συνεργασία του ελληνικού κράτους και κομμάτων της Αριστεράς εκτουρκίζουν τους Πομάκους της ελληνικής Θράκης, οι Πομάκοι της Τουρκίας δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την ταυτότητά τους και προσανατολίζονται να ψηφίσουν το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, HDP, στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ο Ιμπραχίμ Κενάρ, πρόεδρος του Πομακικού Ινστιτούτου που έχει έδρα τη Σουηδία, δήλωσε ότι απευθύνει έκκληση προς όλους του Πομάκους της Τουρκίας να ψηφίσουν το HDP, γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται την ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Πομάκων.

Ο Κενάρ δήλωσε επίσης ότι στις προσεχείς εκλογές για πρώτη φορά θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι βουλευτές Πομάκοι, προβάλλοντας μάλιστα την εθνοτική τους ταυτότητα.

Ιμπραχίμ Κενάρ
«Αυτό το πετύχαμε χάρη στο δρόμο που άνοιξε το Κουρδικό Κίνημα. Μέχρι σήμερα οι Πομάκοι υπέστησαν σκληρές πολιτικές αφομοίωσης, με αποτέλεσμα να θεωρούν τους εαυτούς τους καθαρούς Τούρκους. Δεν τους είχε περάσει καν από το μυαλό να φέρουν στο προσκήνιο και να υπερασπιστούν την πομακική ταυτότητα και γλώσσα», είπε ο Κενάρ.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube