REAL TIME |

Δικαστήριο Αδριανούπολης: Δεν θα αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί – «Κατηγορούνται και για κατασκοπεία»

Δικαστήριο Αδριανούπολης: Δεν θα αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί – «Κατηγορούνται και για κατασκοπεία»
  • (Φωτ.: picture-alliance/ AP Photo / E. Gurel)
«Όχι» στο αίτημα έφεσης των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου, να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέχρι να γίνει η δίκη τους, είπε σήμερα το δικαστήριο της Αδριανούπολης. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ φέρεται να δήλωσε ότι «στους δύο στρατιωτικούς απαγγέλθηκε και η κατηγορία για κατασκοπεία»!

Κατόπιν αυτού ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F όπου βρίσκονται.
«Κατηγορούνται και για κατασκοπεία»
Αν και όλες αυτές τις μέρες διαψεύδεται ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται εκτός της κατηγορίας της παράνομης εισόδου στη γειτονική χώρα και η κατηγορία της κατασκοπείας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία Ανδριάννα Φερεντίνου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι αφενός ποτέ δεν υπήρχε θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με κάποιον ή κάποιους από τους Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, αφετέρου «κατηγορούνται για κατασκοπεία».
Οι δύο στρατιωτικοί, που ποτέ δεν προσήλθαν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, συναντήθηκαν σήμερα με τους γονείς τους που είχαν πάρει ειδική άδεια για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους. Μαζί τους είχαν και πολιτικά ρούχα τα οποία πρέπει να φορέσουν ο υπολοχαγός και ο λοχίας όταν παρουσιαστούν στο δικαστήριο. «Όταν συνελήφθησαν φορούσαν μόνο τις στρατιωτικές στολές τους» έγραφε σε άρθρο της η εφ. Hurriyet, τονίζοντας ότι αρμόδιοι του προξενείου τους προμήθευσαν με τα κατάλληλα ρούχα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube