REAL TIME |

Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 20 Απριλίου 2019

Μίσος για την εκπαίδευση

Αν θέλεις να καταστρέψεις ένα έθνος τι πιο καίριο από το να καταστρέψεις την εκπαίδευσή του



Οταν είσαι κυβερνώσα αλλά ριζοσπαστική αριστερά και απέρχεσαι ξυπνάει μέσα σου ο επαναστάτης και θυμώνεις. Και θες να χαλάσεις. Να καταστρέψεις κάτι από το αστικό καθεστώς που κουτσά στραβά υπηρέτησες και τώρα σου δείχνει την έξοδο αφού δεν κατάφερες να το υπηρετήσεις προς όφελος του συνόλου. Διότι μπορεί ο καπιταλισμός να είναι ένα παροδικό μοντέλο που λέει και ο «σοβαρός αντιπρόεδρος» αλλά δεν ήρθε ευτυχώς ποτέ η ώρα να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, πιο «προοδευτικό», ας πούμε κομμουνιστικό. Η παγκόσμια κοινότητα το δοκίμασε και το προσπέρασε.
Και όταν η ριζοσπαστική αριστερά θέλει να χαλάσει το πρώτο που σκέφτεται είναι η εκπαίδευση, η παιδεία όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε. Αυτό της έχει εγγραφεί από παλιά, από τα χρόνια της «ανανεωτικής αριστεράς». Ένα βαθύ μίσος για την εκπαίδευση κάθε βαθμίδας, την αριστεία, την προκοπή, τη σύνδεση με την παραγωγή. Το παλιό σύνθημα του 78 της οργάνωσης των νιάτων μας, του  Ρήγα Φεραίου – Β¢ Πανελλαδική «όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών και τον αστικό εκσυγχρονισμό» είναι πάντα επίκαιρο αλλά τώρα εμπεδωμένο με ιδιαίτερα διαστροφικό τρόπο. Του στυλ «να αφήσουμε τη νεολαία αγράμματη ώστε να καταστραφεί οριστικά ο αστικός ιστός της χώρας».  

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube