Η κατάθεση του μεσάζοντα και τα sms στον Καμμένο για τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας

Η κατάθεση του μεσάζοντα και τα sms στον Καμμένο για τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας
Σταυρόπουλος Λάμπρος
Διαβιβάστηκε στην Βουλή η κατάθεση του Β. Παπαδόπουλου – Ενσωματώθηκε στην δικογραφία κατά του υπουργού Αμυνας

Διαβιβάστηκε στην Βουλή η κατάθεση του φερόμενου ως «μεσάζοντα» Β. Παπαδόπουλου στον εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία και ενσωματώθηκε στην δικογραφία για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Η κατάθεση φέρεται να καταλαμβάνει μόλις μιάμιση σελίδα παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ μιλούσαν για κατάθεση η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική κλήση από την εισαγγελία ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε εμφανιστεί με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Βουλή χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτήν η κατάθεσή του. Τελικά ο κ. Παπαδόπουλος προσήλθε και κατέθεσε στον εισαγγελέα και έτσι η κατάθεσή του έφτασε στην Βουλή για να ενσωματωθεί στην δικογραφία Καμμένου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται στην κατάθεσή του να μην αρνείται ότι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Διευθύνσεων του ΥΠΕΘΑ ήταν κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης επιφυλακτική ως προς την εξουσιοδότησή του από την Σαουδική Αραβία και ότι ενώ κατέθεσε ο ίδιος τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη για τα 300.000 βλήματα, η ΓΔΑΕΕ αμφισβητούσε την εξουσιοδότησή του αυτή. Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι τον συνάντησε μια φορά παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη στο υπουργείο στις αρχές του 2016.
Κι ενώ η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν με τη ΓΔΑΕΕ να αμφισβητεί την εξουσιοδότησή του ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ότι τον Αύγουστο του 2017 δέχθηκε τηλεφώνημα από αξιωματικό της ΓΔΑΕΕ ο οποίος του έκανε γνωστό ότι κλιμάκιο από την Σαουδική Αραβία επιθυμούσε να κάνει επιθεώρηση του υλικού και ότι ο ίδιος αντέτεινε ότι είχε ήδη επιθεωρήσει το υλικό, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το ότι ο εν λόγω αξιωματικός στις συνομιλίες του με τον μεταφορέα του υλικού έκανε λόγο για 100.000 βλήματα και όχι 300.000. Κάτι, για το οποίο φέρεται ο κ. Παπαδόπουλος να ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας με SMS. 
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube