REAL TIME |

Καλά νέα για την Κύπρο – Κλείνει η 6η αξιολόγηση και παίρνει τη δόση

Καλά νέα για την Κύπρο – Κλείνει η 6η αξιολόγηση και παίρνει τη δόση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος προσφαρμογής και αύριο το Eurogroup θα εγκρίνει την επόμενη δόση προς την Κύπρο, η εκταμίευση της οποίας για γίνει στις αρχές Ιουλίου. Όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο στις Βρυξέλλες η αξιολόγηση για την Κύπρο ολοκληρώθηκε θετικά δόση και η εκταμίευση θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, αφού προηγηθούν οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Στο σημερινό Eurogroup θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νομοθεσία για τις εκποιήσεις έχει εφαρμοστεί και αυτό είναι εξαιρετικό στοιχείο για την Κύπρο ενώ όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πάρα πολύ μεγάλος και απαιτείται ένα σαφές και προβλέψιμο πλαίσιο διαχείρισής τους.
Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει το Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για να εγκρίνει την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν. Η επιτυχής ολοκλήρωση των αξιολογήσεων θα επιτρέψει την εκταμίευση συνολικού ποσού περίπου 280 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: Αλήθεια

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube