REAL TIME |

Υπέρ της κλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής έντασης ο Τούρκος πρώην σύμβουλος του Ozal – «Θα επωφεληθεί η Τουρκία»

Οποιαδήποτε τριβή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα γίνει αναπόφευκτα πρόβλημα του ΝΑΤΟ
Υπέρ της κλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής έντασης τάχθηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος, Cengiz Candar, πρώην ειδικός σύμβουλος του προέδρου Turgut Ozal στην Τουρκία (1991-1993), εκτιμώντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι περισσότερο από διμερείς. 
“Είναι συνάρτηση της τουρκικής αλληλεπίδρασης με τον δυτικό κόσμο”, αναφέρει, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε τριβή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα γίνει αναπόφευκτα πρόβλημα του ΝΑΤΟ. 
Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Candar περιγράφει τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 
Σε άρθρο του στο Al-Monitor’s Turkey Pulse, παραδέχεται ότι ένα όλο και πιο εθνικιστικό τουρκικό καθεστώς, το οποίο χρειάζεται εχθρότητα και μάλιστα συγκρουσιακές σχέσεις με τη Δύση για να εδραιώσει την υποστήριξή του, είναι λειτουργική μια αντιπαράθεση με την Ελλάδα, δεδομένου του ιστορικού της βάθους.
Γι΄αυτό και πρέπει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να κλιμακωθεί. 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Φτάνοντας στην Αθήνα αυτό το μήνα, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα βρεθώ σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει τις ταραγμένες δεκαετίες του 1980.  
Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube