Γενικά θέματα , Ελλάδα 7 Αυγούστου 2015

“Λόγος περί πατρίδος” του Ανδρέα Γκαντίδη

“Λόγος περί πατρίδος” του Ανδρέα Γκαντίδη
Σχόλιο του Ανδρέα Γκαντίδη στο άρθρο “Να σώσουμε την Ελλάδα

Βλέπετε κύριε Καλεντερίδη, πως ο κάθε αναγνώστης δίδει για το ίδιο κείμενο μια διαφορετική ερμηνεία, αφού η έννοια της πατρίδος έχει πολλές και διαφορετικές ερμηνείες για τον καθέναν, μιας και συγχέεται σκοπίμως, από τη σχολική μας ηλικία, με την έννοια του κράτους. 
Αν και το κράτος αποτελεί ένα υποσύνολο της πατρίδος, εντούτοις οι κυβερνώντες το μετέτρεψαν σε έχθρό της πατρίδος και σε εθνοδιαλυτικό παράγοντα. 
Κανείς πλέον δε φαίνεται διατεθειμένος και για τις πλέον μικρές θυσίες, αφού αυτό σαν έννοια έχει απαξιωθεί, και μάλλον οι Έλληνες σήμερα θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση από κάποιον ξένο οργανισμό που θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν τον καταναλωτικό τρόπο ζωής που συνήθισαν τόσες δεκαετίες. 
Μάλλον αυτή είναι και η προοπτική που στο τέλος θα μας προτείνουν ως τη μόνη βιώσιμη λύση, ώστε να τη δεχτούμε ανακουφισμένοι με την προσδοκία να τελειώσουν τα βάσανα μας!!! 
Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι Έλληνες θα αντάλλασσαν την ελευθερία και την ιδιότητα του Έλληνος πολίτου με την ιδιότητα του αριθμού-δούλου- καταναλωτή…!!!! 
Εκτός κι αν θυμηθούμε την αρχαία έννοια της Πατρίδος και αποφασίσουμε να εκπλήξουμε για άλλη μια φορά την ανθρωπότητα με τον απρόβλεπτο αλλά σωτήριο χαρακτήρα μας…!!!!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube