Γενικά θέματα , Ελλάδα 28 Αυγούστου 2015

Ρουμπινί: Ακόμα και με εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, χωρίς κούρεμα η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει

Ρουμπινί: Ακόμα και με εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, χωρίς κούρεμα η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει
Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ευημερήσει ποτέ χωρίς μια γενναία ελάφρυνση του χρέους της, ακόμα και αν εφαρμόσει μια ουσιαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα, εκφράζει για ακόμα μια φορά ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση». 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που, ένας – ένας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως οι Κλάους Ρέγκλινγκ και Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνουν αρνητικοί σε ένα ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων μπορεί να βελτιώσει τη δυναμική της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά σίγουρα, μόνο με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρουμπινί. Για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους της. Εστιάζοντας στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο διάσημος οικονομολόγος εξυμνεί τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας που, όπως λέει, είναι δύο χώρες που αξίζει να αναβαθμιστούν από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης για δύο λόγους: την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που ακολούθησαν και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν.
newmoney

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube