REAL TIME |

Ιμάμηδες-χαφιέδες στην υπηρεσία της ΜΙΤ

Το τουρκικό κράτος πάντα παρακολουθούσε τους Τούρκους μετανάστες στην Ευρώπη, αλλά μετά τη ρήξη Ερντογάν-Γκιουλέν η Άγκυρα έχει υπερβεί κάθε όριο, χρησιμοποιώντας κατά κόρον ιμάμηδες-χαφιέδες. Στη Γερμανία ο αρχηγός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντικατασκοπείας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν υποχρεώθηκε πριν ενάμιση χρόνο να ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν εντός της γερμανικής επικράτειας. Η ανακοίνωση έγινε με την έναρξη έρευνας, κατόπιν εντολής των εισαγγελικών αρχών, για πιθανές κατασκοπευτικές δραστηριότητες Τούρκων ιμάμηδων.
Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές ασφαλείας επιβεβαίωσαν πως Τούρκοι ιμάμηδες φακέλωναν Τούρκους και Κούρδους μετανάστες, ακόμα και όσους έχουν πολιτογραφηθεί Γερμανοί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών να δρουν στη Γερμανία ενάντια στα γερμανικά συμφέροντα και γι’ αυτό το λόγο διαμαρτυρόμαστε», τόνισε ο Μάασεν σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

για τη συνέχεια SlPress

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube