Ισλάμ , Ρωσία , Συρία 1 Οκτωβρίου 2015

Μόσχα: Δύναμη 50 αεροσκαφών και έως 2.000 στρατιωτών βρίσκεται στη Συρία

Μόσχα: Δύναμη 50 αεροσκαφών και έως 2.000 στρατιωτών βρίσκεται στη Συρία
Δεύτερη ημέρα βομβαρδισμών

REUTERS/HANDOUT  Η Ρωσία βομβάρδισε σήμερα – για δεύτερη ημέρα – θέσεις και στόχους στα εδάφη της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.
Δύναμη 50 αεροσκαφών – ελικοπτέρων και έως 2.000 πεζοναυτών, αλεξιπτωτιστών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων έχει αναπτύξει η Ρωσία στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της χώρας. 

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι Ταρτούς και στο αεροδρόμιο της Λαττακείας, όπου πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών.

Ο αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται σε συριακό έδαφος εκτιμάται μεταξύ 1.700 και 2.000 ανδρών, με τη Μόσχα να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία.
Η Ρωσία βομβάρδισε σήμερα – για δεύτερη ημέρα – θέσεις και στόχους στα εδάφη της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με τον τακτικό στρατό της Συρίας, ο οποίος παραμένει στο πλευρό του προέδρου, Μπασάρ αλ-Ασσάντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube