Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα , ΠΦΑ 4 Νοεμβρίου 2018

Τα ΑΕΙ, εκτός από πειθώ, χρειάζονται πυγμή

Τα ΑΕΙ, εκτός από πειθώ, χρειάζονται πυγμή
Η​​ αντίθεση είναι δραματική και, συγχρόνως, μελαγχολικά συμβολική.

Την ώρα που τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου επενδύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το κυρίαρχο αίτημα στα δικά μας πανεπιστήμια είναι «όχι στα ναρκωτικά, όχι στη βία».


Στα μέσα Οκτωβρίου, το ΜΙΤ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Τ.Ν.) που έγινε ποτέ από αμερικανικό πανεπιστήμιο – 1 δισ. δολάρια (τα 350 εκατ. προέρχονται από δωρεά). «Αναδιαμορφώνουμε το ΜΙΤ», δήλωσε ο πρόεδρός του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε «δίγλωσσους» ανθρώπους, είπε ο πρύτανης – «να είναι το ίδιο άνετοι με την Τ.Ν. όσο και με τη δική τους επιστήμη».
«Ζούμε τη θλιβερή πραγματικότητα της πανεπιστημιούπολης που λυμαίνονται οι οργανωμένοι διακινητές ναρκωτικών», ανέφεραν σε πρόσφατο κείμενο διαμαρτυρίας καθηγητές του ΑΠΘ. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ έκανε έκκληση «για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους […] με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο». Η πανεπιστημιακή βία, εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ανεμπόδιστη. Τελευταία συγκομιδή: ο «Ρουβίκωνας» κατέλαβε δημόσιο χώρο στη Φιλοσοφική Σχολή (ΕΚΠΑ), ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο Πάντειο. Η παραβατικότητα είναι πρωτοφανής, ακόμα και με τα ελληνικά δεδομένα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube