Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 24 Οκτωβρίου 2018

Πάμε ξανά άλλη μία φορά.

Πάμε ξανά άλλη μία φορά.

Το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε τρελά λεφτά από τις αγορές για να πληρώνει χαριστικές προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων και χαριστικές συντάξεις σε δημοσίους υπαλλήλους που δεν τις δικαιούνταν. Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο να χρεοκοπήσει και οι τράπεζες που είχαν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου χρεοκόπησαν και αυτές. Αλλά και τα νοικοκυριά που στην Ελλάδα τα περισσότερα ήταν κρατικοδίαιτα, χρεοκόπησαν και αυτά παράγοντας ένα επιπλέον πρόβλημα στις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια
Το χρεοκοπημένο πλέον Ελληνικό Δημόσιο δεν το δάνειζε καμία αγορά με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και τις συντάξεις.
Αντί για αυτό βρέθηκαν οι εταίροι μας να μας σώσουν για άλλη μία φορά στην ιστορία μας. Θα σας δώσουμε εμείς λεφτά μας είπαν αλλά θα πρέπει να μας παρουσιάσετε ένα σχέδιο εξυγίανσης 

Δεν έχουμε τέτοιο σχέδιο απαντήσαμε και τότε έφτιαξαν αυτοί ένα το οποίο ήταν 60% σωστό 40% λάθος το ονόμασαν μνημόνιο και μας το επέβαλαν. Ένα ποσό από αυτά τα δανεικά πήγε για να κλείσουν οι πληγές των τραπεζών που το δημόσιο είχε δημιουργήσει.
Πάνω που τα πράγματα κάπως έφτιαχναν φέραμε τον Τσίπρας και έκλεισε τις τράπεζες και αντί να μεταρρυθμίσει τον δημόσιο τομέα που ήταν το κύριο πρόβλημα τον μεγέθυνε τον χειροτέρεψε και τον έκανε πολύ πιο ακριβό.
Διόρισε σε 3 χρόνια 147.000 αργόσχολους Καρανίκες που πληρώνονται τρελά ποσά από το δημόσιο αλλά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι εταίροι μας βλέποντας ότι αυτή η χώρα δεν έχει ελπίδες σταμάτησαν να μας δίνουν λεφτά και εμείς αυτό το ονομάσαμε έξοδο από τα μνημόνια.
Τώρα λοιπόν είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε.
Οι αγορές δεν μας δανείζουν λεφτά γιατί δεν φτιάξαμε το Δημόσιο αλλά ούτε και οι εταίροι μας που μας βαρέθηκαν.
Τώρα λοιπόν απλά περιμένουμε να φάμε κάτι λίγα που έχουμε στην άκρη και μετά όλοι μαζί φούντο στο γκρεμό φωνάζοντας Ζήτω η ανάπτυξη.
Δέκα χρόνια τώρα αυτά τα απλά θα έπρεπε όλοι να τα έχουμε καταλάβει.

K-I-N

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube