Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Κίνα , Ρωσία 13 Οκτωβρίου 2018

Η οικονομία ως εργαλείο εξολόθρευσης του αντιπάλου

Αρχικά ακούστηκε σαν χωρατό. Εκρυβε, όμως, μιαν αλήθεια. «Ο αρχηγός του ελεύθερου κόσμου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στρέφεται εναντίον της παγκοσμιοποίησης. Και ο ηγέτης της κομμουνιστικής Κίνας υπεραμύνεται της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς»! Κι όμως, κάτι παρόμοιο διακρίνουμε να γίνεται στον κόσμο γύρω μας.
Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες σε μια πολύ ενδιαφέρουσα «κλειστή» συζήτηση στη Μόσχα που διοργάνωσε το Valdai Club (κάτι σαν Bildeberg της Ρωσίας). Aντικείμενο της συνάντησης ήσαν οι επικείμενοι εμπορικοί πόλεμοι που ενδέχεται να ξεσπάσουν εμπλέκοντας όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη. Σε μία εποχή που οι οικονομικές επιλογές των (μεγάλων ιδίως) κρατών δείχνουν να είναι αδυσώπητες και να υιοθετούν τη λογική του μηδενικού αθροίσματος, η οικονομία αποτελεί εργαλείο εξολόθρευσης του αντιπάλου.

Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube