REAL TIME |

Γερμανία 16 Σεπτεμβρίου 2018

Εκεί που επιβλήθηκε δια της βίας ο κομμουνισμός, ανθίζει η ακροδεξιά. Τυχαίο; Οι ακροδεξιοί του AfD πρώτη δύναμη στην ανατολική Γερμανία

Εκεί που επιβλήθηκε δια της βίας ο κομμουνισμός, ανθίζει η ακροδεξιά. Τυχαίο; Οι ακροδεξιοί του AfD πρώτη δύναμη στην ανατολική Γερμανία
  • (Φωτ.: EPA / Daniel Kopatsch)
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σε περιοχές της ανατολικής Γερμανίας, καθώς το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AfD είναι πρώτο σε δημοτικότητα. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Emnid, την οποία δημοσίευσε σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, η δημοτικότητα του AfD φθάνει στο 25%, ξεπερνώντας το ποσοστό των Χριστιανοδηκοκρατών, που συγκεντρώνουν το 24%.

Τρίτο κόμμα στην ίδια περιοχή είναι το κόμμα της Αριστεράς με 18% και τέταρτο το Σοσιαλδημοκρατικό με 14%.
Σε όλη τη Γερμανία, ο κυβερνητικός Συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις του: οι Χριστιανοδημοκράτες με 30% και οι Σοσιαλδημοκράτες με 18%. Τρίτο κόμμα η ακροδεξιά (AfD) με 15% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 13%, η Αριστερά με 10% και οι Φιλελεύθεροι με 9%.
Το τελευταίο διάστημα σε πόλεις της ανατολικής Γερμανίας, όπως το Κέμνιτς της Σαξονίας, έχουν σημειωθεί πολύ σοβαρά επεισόδια από ακροδεξιές ομάδες με αφορμή το μεταναστευτικό, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube