REAL TIME |

Θράκη (Πομακικό) , Ισλάμ , Τουρκία 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ανάβουν φωτιές στη Θράκη για τις Μουφτείες

Σκηνικό έντασης επιχειρούν να στήσουν στη Θράκη όσοι υιοθετώντας τις ακραίες φωνές για τα θέματα της μειονότητας, ζητούν την κατάργηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα για το θέμα των μουφτήδων και των Μουφτειών, με επίσημο αρωγό την τουρκική κυβέρνηση. Το θέμα παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Άγκυρας, εφόσον έχει προσωπικό ενδιαφέρον ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, που ήγειρε το ζήτημα της εκλογής των μουφτήδων και αναγνώρισης των ψευτομουφτήδων στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Ακσόι αλλά και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησαν την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και ζήτησαν την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος για τις Μουφτείες, υιοθετώντας φυσικά τη σκληρή ρητορική των ακραίων παραγόντων της μειονότητας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube