Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 9 Αυγούστου 2018

Τέλος στα παραμύθια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ – Τα τιμολόγια ρεύματος μειώθηκαν γιατί καταργήθηκε το μονοπώλιο

Τέλος στα παραμύθια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ – Τα τιμολόγια ρεύματος μειώθηκαν γιατί καταργήθηκε το μονοπώλιο
Με αυτά τα συνδικαλιστικά παραμύθια πέρασαν για δεκαετίες αυτοί καλύτερα και οι καταναλωτές χειρότερα ως χρήστες του μονοπωλίου της ΔΕΗ

Κατέρρευσαν οι μύθοι και κυρίως το αφήγημα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που για δεκαετίες πουλούσαν προς όφελος τους, λέγοντας  ότι η κρατική ΔΕΉ δίνει φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές ενώ όταν έρθουν οι ιδιώτες θα σας …πίνουν το αίμα για να έχετε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι σας.
Με αυτά τα συνδικαλιστικά παραμύθια πέρασαν για δεκαετίες αυτοί καλύτερα και οι καταναλωτές χειρότερα ως χρήστες του μονοπωλίου της ΔΕΗ.
Η κρατική επιχείρηση ήταν ένας οργανισμός που προσέφερε με διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος ακριβές υπηρεσίες στους καταναλωτές.
Το καθεστώς αυτό διατηρήθηκε καθώς εξυπηρετούσε την κεντρική πολιτική σκηνή δηλαδή τους κυβερνώντες αφού συνέβαλλε στη μεγέθυνση του πελατειακού κράτος σε βάρος της κοινωνίας
Τα κορόιδα οι καταναλωτές πλήρωναν το κρατικό μονοπώλιο για να περνούν καλά τα κομματικά στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης
Να σημειωθεί όταν στο παρελθόν άνοιγε η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ οι συνδικαλιστές κατέβαζαν τους διακόπτες για να προστατεύσουν τα δικά τους προνόμια σε βάρος της κοινωνίας και των καταναλωτών.
Η ευκαιρία για να ειπωθούν όλα τα παραπάνω μας την έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ με την ανακοίνωσή της που σκοπό  είχε να απαντήσει σε μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τομέα της ενέργειας.
Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube