ΗΠΑ , Κίνα 11 Ιουλίου 2018

Πεκίνο: Οι ΗΠΑ καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις

Πεκίνο: Οι ΗΠΑ καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις
Αποφασισμένη να απαντήσει σε περίπτωση, που οι ΗΠΑθέσουν σε εφαρμογή τους πρόσθετους δασμούς σε προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, δηλώνει η Κίνα. Προειδοποιεί δε ότι η Ουάσιγκτον με τη στάση της καταστρέφει τις διμερείς σχέσεις και το σινο- αμερικανικό εμπόριο.  
«Οι αμοιβαίες αυξήσεις των τελωνειακών δασμών σε μεγάλη κλίμακα ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην καταστροφή του σινοαμερικανικού εμπορίου» προειδοποίησε ο υφυπουργός Εμπορίου της χώρας, Λι Τσενγκάνγκ, κάνοντας λόγο για επίθεση των ΗΠΑ κατά της παγκοσμιοποίησης και του πολυμερούς συστήματος διαπραγματεύσεων, όπως αυτό εκφράζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ο Λι σημείωσε πως το Πεκίνο εξακολουθεί να μην θέλει τη σύγκρουση και να πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθούν οι διαφορές είναι ο διάλογος και η συνεργασία. Ωστόσο διεμήνυσε πως η κινεζική πλευρά δεν θα αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις, ενώ θα λάβει μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεών της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube