REAL TIME |

Η δύσκολη «επόμενη μέρα» για τους Κούρδους στη Συρία

Η δύσκολη «επόμενη μέρα» για τους Κούρδους στη Συρία
Η τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν δείχνει τα όρια στις φιλοδοξίες των Κούρδων για αυτονομία στη βόρεια Συρία. Ο εγκλωβισμός του YPG μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού και η «υπό προθεσμία» στήριξη των ΗΠΑ

Η τυραννία του χάρτη στοιχειώνει τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG). Η τουρκική επίθεση στην Αφρίν, το βορειοδυτικό καντόνι που ελεγχόταν σε μεγάλο βαθμό από το YPG, υπενθυμίζει στους Κούρδους της Συρίας πως το ταξίδι τους προς την ανεξαρτησία ή ακόμα και την αυτονομία, πρέπει πάντα να προχωρά κάτω από τη γεωγραφική σκιά που ρίχνει η Άγκυρα στα βόρεια και η Δαμασκός στα νότια.
Οι χαοτικές συνθήκες του εμφυλίου πολέμου της Συρίας απέσπασαν την προσοχή των εχθρών των Κούρδων και διευκόλυναν το YPG να κερδίσει έδαφος από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, το 2011. Βοήθησε όμως και το γεγονός πως το YPG ήταν χρήσιμο για κάποιες από τις μεγάλες δυνάμεις που μπήκαν στη μάχη, ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ. Όμως η τρέχουσα τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν αποκαλύπτει πολλά για την αδυναμία της θέσης του YPG.

για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube