Φεύγει η Hewlett-Packard από την Ελλάδα;

Φεύγει η Hewlett-Packard από την Ελλάδα;
Σε δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως μπαίνουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διακινούν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά και του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Αφορμή, οι υψηλές οικονομικές τους ζημιές, που προκαλούνται από την προσφυγική κρίση και το μπλοκάρισμα του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη.
Το Νοέμβριο του 2012, η αμερικανικών συμφερόντων εταιρία πληροφορικής HP, σε συνεργασία με την COSCO, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά ως το επίκεντρο της διακίνησης των προϊόντων της στην Ευρώπη.
Μετά από μεγάλη προσπάθεια της τότε κυβέρνησης η συμφωνία αυτή γίνεται ο πιλότος και για άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να την καταστήσουν κέντρο των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων τους.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube