REAL TIME |

Σάββας Καλεντερίδης: Ξυπνάτε, Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ

Σάββας Καλεντερίδης: Ξυπνάτε, Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ
H συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία και η διαφαινόμενη επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ, είναι δυνατόν να αποτελέσουν πισώπλατη μαχαιριά στον Ελληνισμό στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη

Υπεύθυνη για το νεοτουρκικό τέρας που σχεδίασε και εκτέλεσε τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής είναι η Γερμανία, το Βερολίνο και οι Γερμανοί, που συνεργάστηκαν μαζί τους και με την αιμοσταγή τριανδρία των Ενβέρ-Ταλαάτ-Τζεμάλ, στέλνοντας στα κρεματόρια της ιερής μικρασιατικής, θρακικής και ποντιακής γης εκατομμύρια ανθρώπους. Σε εκείνο το έγκλημα υπήρχε ένας παρατηρητής, ο εβραϊκός παράγοντας, και οι λεγόμενοι Τουρκοεβραίοι που εξ αντικειμένου ωφελήθηκαν από τη σφαγή των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού το κενό που άφησαν στην οικονομία οι γενοκτονηθέντες το κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό εκείνοι.
Το μετεξελιγμένο τέρας των Νεοτούρκων στήριξαν για δικούς γεωπολιτικούς λόγους και συμφέροντα πρώτα οι Μπολσεβίκοι και μετά οι Άγγλοι, με το Λονδίνο να παίζει επιτελικό και καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα εθνοκάθαρση των Κούρδων και των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον κρατούσαν σαφείς αποστάσεις από τους γενοκτόνους κεμαλιστές και από την Τουρκία – όσο τέλος πάντων επηρέαζε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ο ιδεαλισμός του Γούντροου Ουίλσον.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube