Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας απειλεί την Ελλάδα με αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας απειλεί την Ελλάδα με αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας απειλεί την Ελλάδα με αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν

  • Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
H Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ απειλεί εκ νέου την Ελλάδα με αποπομπή από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα «δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων».

Σε συνέντευξή της που μεταδίδουν σήμερα τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η συντηρητική πολιτικός αναφέρει πως εάν μία χώρα της Σένγκεν δεν ανταποκρίνεται διαρκώς στις υποχρεώσεις της και μόνον διστακτικά θέλει να δεχθεί βοήθεια, τότε δεν απαγορεύεται να γίνονται κάποιες σκέψεις.

Όπως τονίζει, εφόσον η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν κάνει περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, τότε θα πρέπει να συζητηθεί ανοικτά και μία προσωρινή αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν.
Στη συνέντευξή της η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ διατείνεται πως είναι «μύθος» ότι δεν μπορεί να ελεγχθούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα της Ευρώπης και υπό πολιτική διοίκηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο και την καταγραφή των μεταναστευτικών ροών.
«Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων πλησιάζει στο τέλος της. Πολλά έχουν συζητηθεί, τώρα πρέπει επιτέλους να υπάρξει δράση. Πρόκειται για την προστασία της σταθερότητας, της τάξης και της ασφάλειας στην Ευρώπη», προειδοποιεί η Μικλ-Λάιτνερ, στο γνωστό πλαίσιο των φραστικών επιθέσεων της προς την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωνε, από το Νταβός, ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της Σένγκεν.
Ερωτηθείσα στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 
Στο μεταξύ, άνοιξε το πρωί, για τη διέλευση των προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης, η οποία χτες παρέμεινε κλειστή κατά διαστήματα από το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα, λόγω της συμφόρησης του καταυλισμού προσωρινής διαμονής στη Γευγελή.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της ελληνικής αστυνομίας, με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, από τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου από το σημείο είχαν διέλθει κανονικά περίπου 780 πρόσφυγες, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube