REAL TIME |

ΗΠΑ , ΟΗΕ , Ρωσία , Συρία 26 Ιανουαρίου 2016

Το παιχνίδι στη Συρία βαίνει προς το τέλος του; H Tουρκία ανησυχεί και προβοκάρει την ειρηνευτική διαδικασία…

Το παιχνίδι στη Συρία βαίνει προς το τέλος του; H Tουρκία ανησυχεί και προβοκάρει την ειρηνευτική διαδικασία…
Σάββας Καλεντερίδης

Έχουμε γράψει και άλλες φορές, από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι το 2016 αν δεν είναι έτος λύσης, θα είναι η χρονιά που δρομολογηθεί η λύση στη Συρία. Όσο και να φαίνεται παράξενο, στις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται κυρίως από πλευράς ΗΠΑ και Ρωσίας, για την επίλυση και τον τερματισμό της κρίσης, ο παράγοντας που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη της ειρήνης στη Συρία, είναι η Τουρκία.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε την Πέμπτη –στο Παρίσι όπου βρέθηκε ακριβώς για να συμμετέχει σε συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Αυστραλίας και Ολλανδίας, με θέμα την επίλυση της κρίσης στη Συρία– δήλωσε ότι τις επόμενες τρεις εβδομάδες οι υπουργοί Άμυνας 26 χωρών που συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, θα συναντηθούν στο Παρίσι.
Στόχος είναι καλύτερος συντονισμός και ο τελικός σχεδιασμός για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ι.Κ. από τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία και το Ιράκ.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube