REAL TIME |

Η Τουρκία παραληρεί – Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα

Η Τουρκία παραληρεί – Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα
Παντελής Σαββίδης

Έχει ξεφύγει κάθε ορίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καθώς βλέπει να υλοποιείται ο χειρότερος εφιάλτης κάθε Τούρκου πολιτικού, να αναδύεται από τη συριακή κρίση μια κουρδική οντότητα η οποία απειλεί την ίδια τη χώρα του. Διότι, μετά τη δημιουργία μιας κουρδικής αυτόνομης περιοχής στο Βόρειο Ιράκ, μια νέα κουρδική υπόσταση στη Συρία είναι το δεύτερο βήμα για την σταδιακή αυτονόμηση –και μελλοντική απόσχιση– και των κουρδικών περιοχών της σημερινής Τουρκίας.


Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα μπορέσει να την αντέξει η γειτονική χώρα διότι η συνδετική ουσία στην οποία βασίστηκε ο «τουρκισμός» είναι το αήττητο του τουρκικού στρατού και το ενιαίο της τουρκικής πατρίδας.
Η στρατιωτική ήττα –και πολύ περισσότερο η απώλεια εδαφών– είναι έξω από κάθε πρόβλεψη για την Τουρκία, γι’ αυτό πριν από κάθε επιχείρηση φροντίζει να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματά της θα κάνουν περίπατο και όχι μάχες.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube