REAL TIME |

Απρόθυμη η Τουρκία για την υλοποίηση της Συμφωνίας

Ένα ακόμη μήνυμα υπονόμευσης της Συμφωνίας Ε.Ε. –Τουρκίας στέλνει η Άγκυρα καθώς μετά το βραχυκύκλωμα που έχει προκαλέσει στην Νατοϊκή Αποστολή περιορίζοντας την σε διακοσμητικό ρόλο, η Τουρκία δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί την τροποποίηση της νομοθεσίας της, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η Συμφωνία.
Ο κ. Τσίπρας χθες ζήτησε από την κ. Merkel την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία ώστε και τις ροές να περιορίσει αλλά και την υλοποίηση της Συμφωνίας να προωθήσει, ενώ αντίστοιχη παρέμβαση έκανε σήμερα και προς τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg, καθώς η Τουρκία έχει ουσιαστικά ακυρώσει την φιλόδοξη Νατοϊκή Αποστολή.
Η Τουρκία «δεν έχει καμία πρόθεση» να προβεί σε αλλαγές στην νομοθεσία της, προκειμένου να χαρακτηρισθεί ως ασφαλής προορισμός για όσους μετανάστες επιστρέφονται από την Ευρώπη δήλωσε ο τούρκος πρεσβευτής στην Ε.Ε. Selim Yenel στην ιστοσελίδα EUobserver επισημαίνοντας ότι η υπάρχουσα νομοθεσία στην Τουρκία είναι επαρκής τόσο για τους Σύρους όσο και για τους μη Σύρους αιτούντες ασύλου.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube