ΗΠΑ , Ισλάμ , Συρία 28 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Θετική εξέλιξη η απελευθέρωση της Παλμύρας, αλλά…ο Άσαντ πρέπει να φύγει

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι. Φωτογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι. Φωτογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία, την οποία ανακατέλαβε ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας.
«Για να απαντήσω εν συντομία, ναι, θεωρούμε ότι είναι καλό (…) το ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει πλέον» την Παλμύρα, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, χωρίς πάντως να συγχαρεί τον συριακό στρατό για την επιτυχία του.
Ο Κίρμπι σημείωσε ακόμη ότι είναι πρόωρο να γίνει κάποια κρίση για την επίπτωση που θα έχει η απελευθέρωση της πόλης στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε το βαθμό κατά τον οποίο η επιχείρηση στην Παλμύρα πρόκειται να επηρεάσει (τις ειρηνευτικές συνομιλίες) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κίρμπι.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε κάθε ενδεχόμενο το καθεστώς υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ να «συνεχίσει να τυραννάει τον συριακό λαό», υπενθύμισε ακόμη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό
Πρακτορείο, Ρόιτερς, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

http://mignatiou.com/2016/03/ipa-thetiki-exelixi-i-apeleftherosi-tis-palmiras-alla-o-asant-prepi-na-figi/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube