Γενικά θέματα 6 Απριλίου 2018

Πάσχα στις φυλακές της Τουρκίας θα κάνουν Μητρετώδης και Κούκλατζης

Πάσχα στις φυλακές της Τουρκίας θα κάνουν Μητρετώδης και Κούκλατζης
  • Η ταμπέλα που δείχνει το δρόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη (φωτ.: adilmedya.com)
Στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου όταν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα έχασαν το δρόμο τους και βρέθηκαν στην Τουρκία.
Σήμερα τους επισκέπτονται οι γονείς τους για πέμπτη φορά από τότε που κρατούνται.

Η επαφή ίσως γίνει από κοντά και γονείς και παιδιά δεν θα χωρίζονται από το τζάμι που υπάρχει συνήθως. Νωρίτερα οι γονείς των δύο αξιωματικών θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα της κράτησης τους.
Επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη
Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση γονιών και Ελλήνων στρατιωτικών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρώτους. Ο υπουργός επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους ενόψει του Πάσχα.
Στο μεταξύ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Είστε μαζί μας» για τους δυο στρατιωτικούς αναλαμβάνοντας μια σειρά συμβολικών δράσεων. Το σύνθημα θα υπάρχει παντού, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, ενώ θα δημιουργηθεί και σποτάκι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube