REAL TIME |

Σάββας Καλεντερίδης: Ο διχαστικός λόγος και το ταξικό μίσος, οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή

Σάββας Καλεντερίδης: Ο διχαστικός λόγος και το ταξικό μίσος, οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή

Αυτό που προβληματίζει τους πολίτες είναι ότι εκείνοι που εξαπάτησαν την κοινωνία δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα από τους πολίτες
Οπου απουσιάζει η πολιτική, εμφανίζονται τα φαινόμενα της συνθηματολογίας, του κενού πολιτικού λόγου και της επίκλησης κλισέ από το παρελθόν, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από καιρού στον προοδευμένο και πολιτισμένο κόσμο. Συναφές φαινόμενο είναι η χάραξη διαχωριστικών γραμμών στην κοινωνία, όπως ο ταξικός διαχωρισμός, ο οποίος, σε περιόδους κρίσης και ανέχειας των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία κλίματος ταξικού μίσους – ό,τι χειρότερο σε μια χώρα που μαστίζεται από μια επταετή κρίση. Ο,τι χειρότερο σε μια κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, ενώ οι επικρατούσες συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπεται στους κατεστραμμένους οικονομικά και επαγγελματικά πολίτες έστω να ονειρεύονται καλύτερες ημέρες.
Σε μια τέτοια στιγμή για την ελληνική κοινωνία και αφού η εθνική οικονομία έχει φορτωθεί με επιπλέον 50 δισ. ευρώ, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. το διάστημα από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως την ημέρα που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα -ενώ επίκειται η φοροκαταιγίδα που θα πλήξει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας-, η κυβέρνηση, για να καλύψει την πολιτική απάτη και τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό και προεκλογικά και κατά τη διάρκεια της… διαπραγμάτευσης, επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο του διχασμού και της δημιουργίας κεκαλυμμένου ταξικού μίσους.
Το παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των δοτών κειμενογράφων της «Αυγής» -γιατί δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται δημοσιογράφος κάποιος που γράφει σε έντυπο το οποίο είναι στρατευμένο σε ένα κόμμα- Γιώργος Κυρίτσης, σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην προαναφερθείσα εφημερίδα του κόμματός του, καταλήγει ως εξής:

Η συνέχεια του άρθρου στη “δημοκρατία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube