REAL TIME |

Ντ. Μπακογιάννη – Ευ. Βενιζέλος στο Foreign Affairs: Δεν ασκήθηκαν πιέσεις στην εξωτερική πολιτική λόγω της κρίσης

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει ουσιαστική εξωτερική πολιτική παρά την οικονομική κρίση, ανέφεραν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν ασκήθηκε καμία πίεση που να συνδέεται με την οικονομική αδυναμία της χώρας, κατά τις ομιλίες τους σε ημερίδα του περιοδικού Foreign Affairs, με θέμα: «Εθνικά θέματα & οικονομικές πιέσεις», που πραγματοποιήθηκε στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».
Καταθέτοντας την εμπειρία της από τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη είπε πως «ένας από τους γνωστούς μύθους στην εξωτερική πολιτική είναι πόσο πολύ μας πιέζουν οι ξένοι και οι ξένοι θα έρθουν τώρα που μας βρήκανε αδύνατους, τώρα που μας βρήκανε μπόσικους και θα ζητήσουν ανταλλάγματα για τη στήριξή τους», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει μια τέτοια αίσθηση.
Παράλληλα, μετέφερε την αίσθησή της ότι «η σημερινή κυβέρνηση δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να επικοινωνήσει ένα μήνυμα ότι πιέζεται, ότι υπάρχουν προβλήματα για να δικαιολογήσει ουσιαστικές ανεπάρκειες στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής».
Υποστήριξε επίσης ότι «στη φάση αυτή βρισκόμαστε με αδυναμία στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαχρονικά υποστηρίξει όλα τα αντίθετα από αυτά που σήμερα κάνει».
Υπό αυτό το πρίσμα, κρίσιμο θέμα για την κ. Μπακογιάννη στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής είναι η συνέπεια, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα.

για τη συνέχεια Naftemporiki

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube